Pensjonistuniversitetet Stavanger

Kunnskap kjenner ingen alder

Rogalands ukjente dyreliv

Onsdag 18. mai kl. 11.00 kommer avdelingsdirektør for naturhistorisk avdeling ved Museum Stavanger Rudolf Svensen for å forelese om temaet: Ryfylkes ukjente undervannsverden

Rudolf Svensen er avdelingsdirektør for naturhistorisk avdeling ved Museum Stavanger. Han er opprinnelig sveiseingeniør, men har i mange år jobbet frilans som undervannsfotograf med registrering og kartlegging av livet i havet for forskjellige forskningsinstitusjoner. Rudolf har vært bidragsyter på en rekke vitenskapelige artikler om marine dyr og har levert tekster og bilder til bøker og artikler. Han startet å dykke i 1980, og har siden den gang gjort mer enn 4000 dykk. Svensens bilder har prydet fire norske og et belgisk frimerke.

Selv om de fleste av oss bare bor et steinkast unna havet, vet vi forbausende lite om hva som finnes der. Står en på land og speider ut over den grå flaten som havet ofte er, er det vanskelig å fatte hvilke mangfold av dyr og planter som lever der nede. I Ryfylkes ukjente dyreliv får dere se bilder av, og høre historier om, en rekke spennende arter som lever helt innpå oss uten at de fleste av oss vet at de eksisterer. Samspillet under vann er en fantastisk sameksistens der forskjellige arter lever på, sammen med eller inni hverandre. I tillegg er det en kamp for å ikke bli spist samtidig som en selv må skaffe mat. Gjennom sine bilder vil Rudolf ta dere med på en spennende reise i Ryfylkes ukjente undervannsverden.